середа, 19 червня 2024 22:35

Як затримують порушників військового обліку - відповідь Міноборони

Як затримують порушників військового обліку - відповідь Міноборони
Адміністративне затримання громадянина поліцейським може відбуватися у присутності уповноважених представників ТЦК. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Право на адміністративне затримання і доставлення громадянина до територіального центру комплектування та соціальної підтримки мають поліцейські.

При цьому під час дії воєнного стану уповноважені представники ТЦК вживають заходів разом з поліцейськими до адміністративного затримання та доставляння до ТЦК громадян, які відмовляються від отримання повісток або порушили правила військового обліку. Про відповідь Міністерства оборони на запит повідомили "РБК-Україна".

"Таким чином, адміністративне затримання громадянина поліцейським може відбуватися у присутності уповноважених представників ТЦК", - повідомило Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вулицями ходять тисячі фізично здорових чоловіків, переповнені спортзали. Людей на фронті треба міняти, інакше війну не виграємо - офіцер ЗСУ

"Так само не заборонено законом доставляти громадянина, який був затриманий поліцейським, на транспортному засобі ТЦК за умови присутності у ньому поліцейського. Не суперечить чинному законодавству і доставлення громадянина до ТЦК, яке відбувається добровільно (тобто не всупереч волі громадянина)", - сказали у Міністерстві оборони.

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов'язаних.

18 травня набув чинності закон про мобілізацію. До 16 липня усім військовозобов'язаним, призовникам і резервістам віком від 18 до 60 років необхідно оновити свої дані через застосунок Резерв+, у ЦНАПі чи в ТЦК, повідомило Міноборони.

Зараз ви читаєте новину «Як затримують порушників військового обліку - відповідь Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі