четвер, 11 березня 2010 16:24

Як "пресують" найближчий до Європи регіон Росії

Як "пресують" найближчий до Європи регіон Росії

20 березня опозиція російського міста Калініград обіцяє зібрати понад 20 тисяч протестувальників. Транспортний податок для автомобілів середнього класу тут втричі вищий, ніж в середньому по Росії. Піднімають й тарифи на комунальні послуги.

Хоча місто є найближчим до Європи. Прямих кордонів з РФ область не має.

Лідером калінінградської "Справедливості" є 41-річний Костянтин Дорошок. Раніше він переганяв у Росію автомобілі з-за кордону. Завдяки спеціальному режиму в Калінінградську область можна було ввозити автомобілі за зниженим оподаткуванням. Потім цей порядок скасували.

"Я сказав: "Хлопці, давайте зберемося і поговоримо. У нас проблеми і питання, що стосуються життя". Призначили день, а тоді вони сказали: "Ти нас скликав, ти й говори". Я не хотів в політику. Мені було достатнього мого колишнього цікавого заняття - переганяти автомобілі", - розповідає Дорошок.

"Я був у всій Європі, знав напам"ять Німеччину. Я любив свою справу. А зараз, коли у когось особисті інтереси перевищили всі межі розумного, коли застосували весь адмінресурс, коли знищили увесь автобізнес у Калінінграді - ми всі стали жертвами. Багато хто просто склав руки і сказав: "Ну все, тут вже нічого не вдієш". А я почав боротися", - розповідає про свої мотиви опозиціонер.

Після мітингів Дорошка запросили на переговори з губернатором області Георгієм Боосом. Транспортний податок вже повернули до попереднього рівня. Перемовини тривають.

Повний матеріал чим живе Калінінградська область читайте у 11-му номері журналу "Країна" від 12 березня.

Найцікавіші матеріали попереднього номеру журналу "Країна" за 5 березня можна прочитати тут.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Як "пресують" найближчий до Європи регіон Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі