четвер, 01 вересня 2022 10:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Агресія РФ може спричинити небезпечні опади в Україні

Агресія РФ може спричинити небезпечні опади в Україні
Кліматологиню запитали, чи може вплив війни на навколишнє середовище в Україні спровокувати виникнення кислотних дощів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

В Україні через повномасштабну війну, яку розв'язала Росія, можливі кислотні дощі.

У контексті впливу війни на навколишнє середовище логічно подумати про забруднення річок, розказала керівниця відділу клімату ГО "Екодія" Євгенія Засядько, передає УНІАН.

"Не думаю, що виникнення кислотних дощів можливе саме від обстрілів. Але коли російська ракета підриває нафтобазу або якесь підприємство хімічної промисловості в Україні, це може призвести до них. Наприклад, нещодавно читала, як в районі Києва з річки дістали збитий російський гелікоптер. А забруднення наших річок впливає на якість води", – заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кліматологиня спрогнозувала, якою цьогоріч буде зима

Водночас війна однозначно посилює зміни клімату, вважає Засядько.

"Маємо постійний рух військової техніки, яка використовує в рази більше пального, ніж звичайні автомобілі. Це впливає на забруднення атмосфери викидами парникових газів", – зазначила кліматологиня.

В Україні перша половина осені очікується теплою та посушливою. Вересень – перший місяць метеорологічної осені, упродовж якого відбувається поступовий перехід від літніх до осінніх процесів. Очікується, що цьогоріч упродовж вересня, особливо у його першій половині, на значній території країни ще зберігатиметься літня погода.

Зараз ви читаєте новину «Агресія РФ може спричинити небезпечні опади в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі