вівторок, 19 лютого 2008 11:07

Афганістан визнав незалежність Косова

Уряд Ісламської Республіки Афганістан прийняв офіційну заяву про визнання суверенітету Косова, влада якого у неділю в односторонньому порядку проголосили незалежність від Сербії, повідомляє у вівторок національне радіо країни.

"Афганський уряд повністю підтримує рішення народу Косова про самовизначення і визнає Косово як суверенну державу", - йдеться у заяві.

У документі наголошується, що афганська влада "бажає народу Косова миру, добра, процвітання і щастя".

МЗС Афганістану - країни, що однією з перших визнала  1921 року незалежність Радянської Росії - заявило про визнання Косова ще напередодні.

Таку ж позицію висловили ряд світових держав, зокрема США, Велика Британія, Франція, Туреччина, Албанія, Австрія, Італія, Польща, Австралія.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер після зустрічі глав МЗС країн Євросоюзу у понеділок у Брюсселі повідомив, що 17 країн ЄС з 27 готові визнати незалежність Косова.

Сербія не має наміру визнавати проголошений статус Косова, назвавши це насильницьким і одностороннім розчленовуванням своєї території.

Росія, Китай і деякі інші члени Ради Безпеки ООН також виступають проти одностороннього проголошення незалежності Косова і визнають Сербію у її нинішніх межах, включаючи територію краю, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Афганістан визнав незалежність Косова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі