понеділок, 23 березня 2020 08:53

"Абсолютний тотальний пофігізм": перший в Україні вилікуваний від коронавірусу розповів, як захворів

"Абсолютний тотальний пофігізм": перший в Україні вилікуваний від коронавірусу розповів, як захворів
Перший в Україні інфікований коронавірусом пацієнт, якого нещодавно виписали з лікарні, перебуває на домашньому карантині. Через тиждень чоловік має здати ще один аналіз, аби підтвердити, що справді одужав. Фото: narodna-pravda.ua

Перший в Україні інфікований коронавірусом і вилікуваний пацієнт, якого нещодавно виписали з лікарні, перебуває на домашньому карантині. Через тиждень чоловік має здати ще один аналіз, аби підтвердити, що справді одужав.

Олександр розповів, що захворів після своєї подорожі до Італії. Поїздку з дружиною планували самостійно, задовго до того, як в країні спалахнула інфекція. 21 лютого подружжя полетіло з румунської Сучави до Бергамо. Звідти поїхали до Комо та Мілану, повідомляє ВВС News Україна.

"Те, що насувається біда, ми зрозуміли десь за два дні. Тоді, 23 лютого, в одному містечку захворіли 16 осіб. Люди почали панікувати. Всі ЗМІ підхопили цей матеріал і почали розповсюджувати. Ми намагалися уникати скупчень людей, просто гуляли самі, удвох. Так ми і провели весь відпочинок. Знаєте, в Мілані відчувались такі панічні настрої, бо там багато туристів. Відчувалося, що люди вже занепокоєні. Та коли ми повернулись в останній день в Бергамо - нас зустрів абсолютний тотальний пофігізм", - розповів чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести спрацювали: дружину хворого на коронавірус чернівчанина госпіталізували

Підозрює, що заразитися міг вже в аеропорту Сучави.

"Після прильоту нас очікував вже попереджений персонал. Вони знали, що з небезпечної зони прилітають. Та, тим не менше, там не було все готово. Люди просто заходять в цей термінал. Не знаю, чи хтось там був. І ми, всі пасажири літака, а це більше 100 людей, десь 20 хвилин один біля одного чекали, доки підготують прилади для вимірювання температури і бланки для заповнення", - додає чернівчанин.

Подружжю перевірили температуру, все було в межах норми. Далі вони сіли у своє авто, припарковане біля аеропорту, і вирушили до кордону. Там ще раз двічі перевірили температуру: і знову норма.

"Ми їдемо додому, відпочиваємо, лягаємо спати. 27 число. Цього дня в мого батька та ще хорошої подруги був День народження. Ми тому і планували свою подорож так, щоб можна було повернутися до цього дня. Однак, ні до батька, ні до подруги в гості ми не пішли. Зрозумійте, в нас не було симптомів. Хіба ще залишалася втома. Та залишалося психологічне відчуття того, що ми приїхали з небезпечної зони", - продовжує Олександр. Разом з дружиною вирішив кілька днів побути вдома, а не йти на роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вражає не лише бронхи: назвали нові симптоми коронавірусу

А вже наступного дня чоловік відчув слабкість і піднялася температура 37,1 - 37,4. Подумав, що це акліматизація. Під вечір ситуація погіршилася - температура піднялася до 37,9.

29 лютого, коли температура ще зросла, Олександр подзвонив сімейному лікарю, попередив, що був у Італії, а тоді подзвонив на спецлінію "103". За півгодини приїхала "швидка". Медики у спецодязі госпіталізували чоловіка до інфекційного відділення. Хотів, аби й дружина з ним була. Але лікарі відмовилися класти жінку до лікарні, оскільки у неї не було симптомів захворювання, проте пообіцяли взяти аналіз.

В Україні підтвердили перший випадок нової коронавірусної інфекції 3 березня. Коло людей, з яким спілкувався інфікований чоловік та його дружина – встановили. Це 10 людей. За ними наглядали медики.

Зараз ви читаєте новину «"Абсолютний тотальний пофігізм": перший в Україні вилікуваний від коронавірусу розповів, як захворів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі