вівторок, 03 березня 2020 23:16

Корнавірус в Україні: із зараженим чернівчанином контактували до 10 людей

Корнавірус в Україні: із зараженим чернівчанином контактували до 10 людей
3 березня у Чернівцях виявили перший в Україні випадок зараження коронавірусом. Фото: РБК-Україна

Чернівчанин, якого госпіталізували із коронавірусом, контактував з близько 10 людьми. За ними наглядають медики.

"Цей процес чітко контролюється епідеміологами. Усіх інших контактних осіб визначено. Загалом, це до десяти людей. За ними встановлено медико-санітарне спостереження", - повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

Дружину інфікованого коронавірусом українця забрали на обсервацію до лікарні через протести мешканців будинку, де проживає жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях будуть дезінфікувати увесь громадський транспорт

"Ми жінку забрали. Вона знервована і стомлена. Погодилася поїхати з нами. Забрали співробітники швидкої допомоги. Наголошую, для цього немає ніяких медичних підстав. Вона не становить загрози. Так само для дезінфекції не було підстав. В під'їзді будинку провели дезінфекцію, бо люди кричали", — повідомила заступниця директора департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Марія Поліщук.

3 березня у Чернівцях виявили перший в Україні випадок зараження коронавірусом.

Інфікований — житель Чернівців, який разом з дружиною повернувся з Італії через пункт пропуску "Порубне" в Чернівецькій області. Тоді симптомів зараження у них не виявили. Після прибуття подружжя самоізолювалося, а через два дні, 28 лютого, у чоловіка з'явилися симптоми, які вказували на коронавірусну інфекцію. 29 лютого його госпіталізували, а ввечері в понеділок, 2 березня, коронавірус підтвердили за допомогою тестування.

У дружини хворого не було симптомів інфікування. Вона була ізольована вдома.

Зараз ви читаєте новину «Корнавірус в Україні: із зараженим чернівчанином контактували до 10 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі