четвер, 22 червня 2023 22:50

Спецтема: Війна Росії проти України

80% переселенців готові повернутися додому

80% переселенців готові повернутися додому
За даними Верховного комісара ООН у справах біженців, 80% переселенців з України в Європі висловлюють готовність повернутися додому. Фото: armyinform

За даними Верховного комісара ООН у справах біженців, 80% переселенців з України в Європі висловлюють готовність повернутися додому.

Про це інформує Міжнародний комітет порятунку (IRC). Водночас IRC попереджає, що безпечне та добровільне повернення в Україну стане можливим лише за умови активної участі переміщених осіб у відновленні та реконструкції країни, передає The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біженці з України масово втрачають статус у Польщі. Назвали причини

Старша співробітниця з питань політики Ганна Дудінська зазначила, що дискусії стосовно відбудови України були здебільшого зосереджені навколо відновлення критичної інфраструктури.

"IRC закликає міжнародних донорів та уряд України змінити фокус і переконатися, що люди, які постраждали від цієї війни, дійсно перебувають у центрі процесу", – зазначила вона.

Вона закликала акцентуватися також на інвестиціях в масштабне розмінування, відновлення соціальної інфраструктури та створення робочих місць.

19% внутрішніх переселенців в Україні не планують повертатися додому, навіть якщо війна закінчиться.

Цей відсоток вдвічі зріс порівняно з минулим літом. Про це свідчать результати опитування, проведені соціологічною групою "Рейтинг".

Згідно з результатами опитування, кількість респондентів, які були змушені покинути місце постійного проживання, складає 18%. Найбільше переселенців серед вихідців зі сходу – понад 60% з них змінили місце проживання.

Зараз ви читаєте новину «80% переселенців готові повернутися додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі