неділя, 20 травня 2012 11:23

60-річчя Єлизавети ІІ на престолі відзначили військовим парадом
16

Фото: Фото: REUTERS

Яскравий військовий парад, приурочений 60-річному "діамантовому" ювілею царювання королеви Єлизавети II пройшов у суботу, 19 травня, у британському Віндзорі.

У параді та урочистому огляді військ узяли участь близько 2,5 тисячі військовослужбовців трьох видів збройних сил Великобританії - армії, Королівського флоту і Королівських ВВС.

Разом зі службовцями Почесної гвардії і музикантами шести військових оркестрів парад пройшов із Віндзорського замку - заміської королівської резиденції - головними вулицями Віндзора і завершився в Віндзорському парку. Потім тим же маршрутом у парк пройшли королева Єлизавета II та її чоловік герцог Единбурзький.

Військові представили їм кілька музичних номерів. Із вітальними промовами виступили начальник головного штабу збройних сил і сама королева, військовослужбовці побажали здоров'я Єлизаветі II, яка є верховним головнокомандувачем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діамантовий ювілей Єлизавети ІІ: 60 років на престолі

Завершився захід вражаючим авіашоу, в якому взяли участь 78 літальних апаратів - від історичних літаків до техніки, що зараз перебуває на озброєнні британських НД військової авіації.

Після параду і урочистого огляду королева та її чоловік стали гостями святкового прийому, передають РІА Новости.

Окремим елементом урочистостей стало вручення в подарунок Єлизаветі II святкового торта, випеченого британськими військовими кулінарами. На виготовлення торта масою близько 70 кілограмів пішло близько 500 годин.

Триярусний торт відображає в собі теми "срібного", "золотого" і "діамантового" ювілеїв царювання Єлизавети II, а також внесок усіх трьох видів збройних сил, говориться в повідомленні міністерства оборони Сполученого Королівства.

Урочистості з нагоди 60-річчя правління Єлизавети II проходять у Великобританії та інших країнах протягом усього року. Основний пік святкувань припаде на чотириденний "ювілейний вікенд" 2-5 червня.

Зараз ви читаєте новину «60-річчя Єлизавети ІІ на престолі відзначили військовим парадом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі