четвер, 13 червня 2013 18:31

30% подружніх пар розлучаються на заході України, тоді як 70% - на сході і півдні – експерт

30% подружніх пар розлучаються на заході України, тоді як 70% - на сході і півдні – експерт
Найменша кількість розлучень на заході, а найбільша у південних і східних регіонах України. Фото: papag.net

Через правильні ціннісні орієнтири та певні традиції у сім'ї, на заході України кількість розлучень найменша.

Про це на прес-конференції у Києві повідомив Адріан Буковинський, експерт із питань сімейної політики та сімейних відносин.

"Щасливі подружжя вміють працювати над розвитком своїх стосунків, усвідомлюючи при цьому необхідність праці над собою, – говорить експерт. – Шлях до нещасливого життя лежить через образи, нерозуміння, побутові негаразди та нестримані емоції. Уникнути конфліктів у подружжі допомагають ряд підходів. Наприклад, прагнення пари до швидкого залагодження конфлікту, бачення проблем у собі, а не у партнерові, віра у Бога тощо. Важливі також приклади інших та робота над собою, вміння змовчати і приборкати емоції".

За словами Буковинського, уникнути проблем можна "усвідомивши, що не усе залежить від людини і робити те, що не хочеться".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кохання, вірність і віра в Бога – визначальні фактори щасливої сім'ї – експерт

"Вплив батьків на щастя пари може бути як позитивним, так і негативним. Пари, у яких батьки не втручаються у стосунки, є щасливішими", – підкреслив соціолог.

Він повідомив, що розлучення молодих шлюбів залежить від традицій і відношення до сім'ї.

"Найменша кількість розлучень на заході, а найбільша у південних і східних регіонах. Середній показник розлучень по Україні – це 57 %, при чому у західних регіонах складає 30%, а в південних і східних регіонах – до 70%. Причиною є ціннісні орієнтири та певні традиції у сім'ї", – наголосив експерт.

Зараз ви читаєте новину «30% подружніх пар розлучаються на заході України, тоді як 70% - на сході і півдні – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі