неділя, 02 липня 2017 07:50

Захист Чийгоза очікує допиту екс-глави Верховної Ради АР Крим

Захист Чийгоза очікує допиту екс-глави Верховної Ради АР Крим
Найближчим часом буде допитаний Константинов. Фото: svoboda

У справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза найближчим часом можуть допитати екс-главу Верховної Ради АР Крим Володимира Константинова.

Про це повідомив адвокат Чийгоза Микола Полозов, пишуть "Кримські новини".

"Ми очікуємо, що найближчим часом буде допитаний Константинов і ще один депутат кримського парламенту - Лентун Безазієв", - сказав Полозов.

Він нагадав, що окрім свідків захисту в ході судового засідання було допитано низку осіб, що мають відношення до Верховної Ради Криму і Меджлісу, а також деякі особи, які співпрацюють з окупантами. Раніше свідчення дав і "глава" Криму Сергій Аксьонов.

Вирок Чийгозу може бути винесено до кінця літа, йому загрожує від 4 до 10 років позбавлення волі. Адвокат сподівається, що Чийгоз не відбуватиме покарання: для цього ведеться ґрунтовна робота на різних рівнях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хвора мати Ахтема Чийгоза просить попрощатися з сином

Ахтем Чийгоз був затриманий в січні 2015 роки за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі, з партії "Русское единство". Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

"Справу Чийгоза" російський суд розглядає в рамках "справи 26 лютого".

Зараз ви читаєте новину «Захист Чийгоза очікує допиту екс-глави Верховної Ради АР Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі