вівторок, 24 жовтня 2023 12:18

Вогневий контроль ЗСУ над Кримом є питанням часу - Зеленський

Вогневий контроль ЗСУ над Кримом є питанням часу - Зеленський
Президент Володимир Зеленський звернувся до учасників Другого парламентського саміту Кримської платформи. Фото: скріншот

Україна ще не досягла повного вогневого контролю над тимчасово окупованим Кримом.

Однак, це - питання часу, заявив під час онлайн-промови на Другому парламентському саміті Кримської платформи президент Володимир Зеленський, повідомляє Gazeta.ua.

За його словами, російський контроль над Чорним морем та наявність флоту окупанта створювали ілюзію, що домінування Росії в Чорному морі - нібито нездоланне.

"На додачу до цього, за рахунок свідомого заселення Криму сотнями тисяч громадян Росії і масштабних репресій окупанта проти всіх форм свободи і опору, могло виникнути враження, що Крим нібито упокорений. Зараз ілюзії тануть", - зазначив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Результати всіх порадують" - Гуменюк розповіла про бойові дії у Криму

Президент також нагадав, що російський військовий флот більше не здатний оперувати в західній частині Чорного моря та поступово тікає з Криму.

"І це історичне досягнення. Нещодавно російський керівник був змушений заявити про створення нової бази Чорноморського флоту, точніше його залишків, на окупованій території Грузії, тобто в південно-східній частині моря, максимально далеко від українських ракет і морських дронів, але ми їх усюди дістанемо", - сказав Зеленський.

Окрім того, для російських терористів тепер немає жодної бази безпеки та надійного логістичного маршруту в Криму.

"Станом на зараз ми ще не досягли повного вогневого контролю над Кримом і прилеглими водами, але це питання часу. Ми фіксуємо, що проукраїнські настрої в Криму стають все більше відкритими. Ми чітко бачимо, що у Криму у нас є багато союзників. Україна змогла повернути Чорному морю роль артерії безпеки від якої залежить глобальна продовольча стабільність", - наголосив президент.

Він також повідомив, що від початку роботи нового "зернового коридору" в Чорному морі зайшли на завантаження майже 50 суден, а заявлено на підхід ще понад 50.

Російське Міноборони вранці 24 жовтня заявило про атаку безекіпажних катерів на Севастопольську бухту. В районі окупованого Севастополя нібито виявили три безекіпажні катери ВМС України.

Гауляйтер Севастополя Михайло Развозжаєв заявив, що "на зовнішньому рейді Чорноморський флот відбивав можливу атаку підводних диверсійних сил та засобів".

Зараз ви читаєте новину «Вогневий контроль ЗСУ над Кримом є питанням часу - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі