неділя, 13 лютого 2022 12:08

В окупованому Криму перебуває 32 тисячі російських військових

В окупованому Криму перебуває 32 тисячі російських військових
В Криму чисельність особового складу російських військових становить 32 тис. Фото: ukrinform

В окупованому Криму чисельність особового складу російських військових становить наразі 32 тисячі.

Про це повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі Суспільного Крим.

З 2014 року до початку 2022 Росія значно посилила військову присутність і на самому півострові, і в акваторії Чорного моря, зазначила Маляр.

"На території півострова на постійній основі створено міжвидове угруповання військ ЗС РФ, і чисельність особового складу на сьогодні нараховує близько 32 тисяч військовослужбовців", – заявила заступник міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенат США розгляне законопроєкт про відповідальність Білорусі за агресію проти України

За словами Маляр, українська розвідка не може публікувати усю інформацію стосовно накопичування російських військ поблизу кордонів з Україною. Зараз фіксують понад 100 тисяч військового особового складу російських військових у кримському напрямку вздовж кордонів з Україною.

"Якщо порівнювати з весною 2021 року, тоді фіксували 126 тисяч. Сьогодні плюс-мінус, приблизно так само. Станом на сьогодні, ми не фіксуємо створення цих ударних груп", –додала заступниця.

Україна вимагає від Росії роз'яснень щодо військової діяльності біля кордонів країни та в окупованому Криму. На відповідь РФ має 48 год. Про це 11 лютого повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

10 лютого стартували військові навчання Росії та Білорусі. У Кремлі стверджують, що ці навчання мають виключно оборонний характер. Однак на Заході підозрюють, що це частина підготовки до можливого вторгнення до України.

Так, в адміністрації президента США заявили, що вважають загрозою ескалації поблизу українських кордонів спільні військові навчання Білорусі та Росії.

Зараз ви читаєте новину «В окупованому Криму перебуває 32 тисячі російських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі