вівторок, 26 грудня 2023 09:47

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міноборони РФ відреагували на ліквідацію ВДК "Новочеркаськ"

У Міноборони РФ відреагували на ліквідацію ВДК "Новочеркаськ"
У Міноборони РФ підтвердили атаку на великий десантний корабель "Новочеркаськ" у Феодосії. Фото: росЗМІ

Росіяни в Криму підтвердили ураження великого десантного корабля "Новочеркаськ" у порту тимчасово окупованої Феодосії.

Пресслужба Міністерства оборони Росії заявляє, що корабель нібито лише зазнав пошкоджень. Водночас, за даними кримських ЗМІ, пожежа в Феодосії ще триває.

"Сьогодні вночі під час відбиття удару Збройних сил України із застосуванням авіаційних керованих ракет у пункті базування Феодосія отримав пошкодження великий десантний корабель "Новочеркаськ", - зазначили в Міноборони РФ.

Росіяни дофантазували, що буцімто засобами ППО знищили два українські літаки Су-24, які здійснювали пуск авіаційних ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Феодосії після знищення "Новочеркаська" палає п'ять пожеж - знімки з супутника

"У ході протиповітряного бою засобами ППО знищено два літаки тактичної авіації противника Су-24, в районі населеного пункту Жовтень (125 кілометрів на північний схід від Миколаєва), які здійснювали пуск авіаційних керованих ракет", - вигадали у російському відомстві.

Так звана влада Криму повідомила про жертви серед мирного населення:

"Одна людина загинула, двоє поранені. Пошкодження отримали шість будівель - в основному, вибиті вікна", - сказано в повідомленні.

У ніч проти 26 грудня близько 3:00 у районі Феодосії в окупованому Криму пролунали вибухи.

Українські захисники підірвали російський великий десантний корабель "Новочеркаськ" з іранськими боєприпасами, підтвердив у вівторок вранці командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук. В порту виникла пожежа.

ВДК "Новочеркаськ" - це корабель проєкту 775, який будувала для СРСР соціалістична Польща з 1975 по 1991 рік із урахуванням можливості проведення операцій в океані. Такий же точно український корабель "Костянтин Ольшанський" російські війська захопили в Криму в 2014 році. Перша спроба атакувати ВДК "Новочеркаськ" була 24 березня 2022 року в порту тимчасово окупованого Бердянська.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони РФ відреагували на ліквідацію ВДК "Новочеркаськ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі