середа, 19 липня 2023 10:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія втратила одну з головних логістичних магістралей ‒ ISW

Росія втратила одну з головних логістичних магістралей ‒ ISW
Аналітики з ISW розповіли, що буде з логістикою РФ. Фото: скріншот

Сильні пошкодження Кримського мосту позначаться на логістиці російських окупантів у південній частині України, що тимчасово перебуває під контролем РФ.

На одній із головних логістичних магістралей окупантів, зафіксовано колосальну кількість аварій, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW). Це ускладнює росіянам постачання зброї та боєприпасів на фронт.

"На трасі E58 Маріуполь-Мелітополь-Херсон, яку російські окупанти використовують як головну логістичну магістраль, зафіксовано численні затори та аварії. Усе це позначається на постачанні боєприпасів і пересуванні техніки. Відповідно, створює нові проблеми для РФ, які намагаються протистояти українському контрнаступу. Противнику довелося скоротити рух транспорту на КПП між Кримом і Херсонською областю біля Чонгара та Армянська. Виною тому сильна завантаженість дороги", – ідеться у свіжому звіті.

Щоб частково розвантажити ділянку траси, росіяни взялися знижувати заходи безпеки через контрольно-пропускні пункти. Тим часом прессекретар російського диктатора Дмитро Пєсков навпаки заявляє про розробку урядом РФ заходів безпеки, які нібито повинні підвищити безпеку мосту через Керченську протоку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Криму пролунали вибухи на полігоні

"Російська окупаційна влада також рекламувала альтернативні маршрути та зупинки вздовж них, щоб туристи могли проїхати з окупованого Криму через тимчасово захоплені Запорізьку та Донецьку області і повернутися в Росію. Це тилові райони в зоні бойових дій", – зазначають аналітики ISW.

Пляжний сезон в окупованому Криму явно пішов не за планом. Росіяни продовжують тікати з півострова. Зранку 19 липня на перетині кордону між Україною та РФ в районі Новоазовська утворилася гігантська черга протяжністю понад 12 км:

На Кримському мосту у ніч проти 17 липня пролунали щонайменше два вибухи. Так званий очільник окупованого півострова Сергій Аксьонов повідомив, що там сталася "надзвичайна подія в районі 145 опори з боку Краснодарського краю", у зв'язку з чим рух на мосту зупинений.

Російські політики закликають до "помсти" Україні після вибухів на Кримському мосту 17 липня. Зокрема, член путінської партії "Єдина Росія", сенатор Володимир Джабаров пропонує захопити українські міста Одесу та Миколаїв.

Вчора у тимчасово окупованому Криму заявили про нібито нову нічну атаку дронами.

Зараз ви читаєте новину «Росія втратила одну з головних логістичних магістралей ‒ ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі