середа, 01 серпня 2018 17:37

Показали моторошні фото пересихаючої ріки в Криму

В окупованому Росією Криму пересохло русло річки Біюк-Карасу неподалік села Карасівка. Це призвело до висихання й Білогорського водосховища.

"Русло річки Біюк-Карасу поблизу селища Карасівка вище Білогірського водосховища повністю висохло. Тепер зрозуміло, чому запаси Тайганського й Білогірського водосховищ були вичерпані ще 5 липня, і скидання води з них зупинили. Адже без припливу води з Біюк-Карасу водосховище залишається без джерел живлення", - цитує видання Крим.Реалії місцеву мешканку.

Автор: krymr.com
  Русло річки Біюк-Карасу вище Білогірського водосховища
Русло річки Біюк-Карасу вище Білогірського водосховища

Відзначається, що тепер дно водосховища заростає травою, а зливи просто не в змозі наповнити його до необхідного рівня.

Також жителька Криму розповіла, що вперше бачить, щоб верхів'я річки Біюк-Карасу так сильно пересихали.

Автор: krymr.com
  Русло річки Біюк-Карасу вище Білогірського водосховища
Русло річки Біюк-Карасу вище Білогірського водосховища

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посуха в Криму знищила 10 тис гектарів посівів

"Цього літа я вперше за кілька десятиліть не побачила мальків у Білогірському водосховищі. Зазвичай в цей час їх численні зграйки кружляли поблизу берега. Причина в одному - рівень води знизився до мінімальних обсягів. Колись тут водилися і раки, була величезна кількість прісноводних молюсків. Зараз про молюсків нагадують лише сухі залишки раковин на дні, яке залишилося без води", - додала вона.

Російські туристи, які прибули до Криму, цього року відзначилися обурливими витівками. Вони виносять з номерів готелів все, що бачать - рушники, покривала й навіть картини.

Зараз ви читаєте новину «Показали моторошні фото пересихаючої ріки в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі