вівторок, 02 травня 2023 12:04

Спецтема: Війна Росії проти України

"Кримський жест доброї волі" – ГУР пояснило важливість звільнення півострова

"Кримський жест доброї волі" – ГУР пояснило важливість звільнення півострова
Росію потрібно конче відрізати від Криму. Фото: ГУР

Росію необхідно відрізати від Криму, змусивши до чергового "жесту доброї волі".

Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Черняк, коментуючи ідею колишнього командувача армії США у Європі Бена Годжеса ізолювати Крим від РФ.

"Безумовно, ворога потрібно відрізати від Криму. Зробити так, аби Росія не змогла використовувати тимчасово окупований півострів у воєнних цілях і, зрештою, здійснила так званий кримський жест доброї волі", – сказав він.

Україна не припиняє вживати відповідних заходів на Кримському напрямку, про що, зокрема, свідчать нещодавні події на території півострова:

"Кілометрові затори на незаконно зведеному мосту з Керчі до РФ – це правильна реакція. Розвідка України наполегливо рекомендує покинути окупований Крим, поки така опція ще єі", – підсумував Черняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал США сказав, чи зашкодить наступу ЗСУ витік секретних документів

Представник ГУР МО України також погодився з оцінками Годжеса, відзначивши його значну підтримку України.

"Крим є вирішальним для цієї війни. Доки Росія окупує півострів, Україна не буде захищеною. Якщо ви подивитеся на карту, то Крим з російськими військами нагадує кинджал, спрямований в живіт України", – заявив генерал-лейтенант США у відставці під час експертного інтерв'ю.

Метою майбутнього контрнаступу Збройних сил України має бути ізоляція Кримського півострова, адже він стане вирішальним полем бою у цій війні. Коли Крим буде звільнено – слідом піде Донбас. Таку думку висловив генерал-лейтенант США у відставці, колишній командувач армією США в Європі Бен Годжес.

Зараз ви читаєте новину «"Кримський жест доброї волі" – ГУР пояснило важливість звільнення півострова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі