вівторок, 16 січня 2024 10:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Хто контролює Крим, той виграє цю війну - генерал США

Хто контролює Крим, той виграє цю війну - генерал США
Україні потрібна високоточна далекобійна зброя. Фото: eastnews.ua

Той, хто контролює Крим, виграє війну.

Досі окупований Росією Крим є найважливішим шматком української території, заявив генерал-лейтенант у відставці, колишній командувач військами США в Європі Бен Годжес, передає Sestry.

"Це те, що ми називаємо вирішальною територією. І той, хто контролює Крим, на мою думку, виграє цю війну. Я не думаю, що найближчим часом відбудеться наземна наступальна операція на півострів, але так чи інакше, це вже застарілий спосіб мислення. Я маю на увазі, що важливо спочатку зробити Крим непридатним для російських військ", - зазначив він.

Україні для цього потрібна високоточна далекобійна зброя, яка може влучити куди завгодно, вважає Годжес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті: свіжі карти боїв

"Влучити у кожен російський корабель, кожен російський літак, кожен штаб, кожен пусковий ракетний майданчик, кожну військово-повітряну базу. Це зробить Крим непридатним для використання Росією", - підкреслив американський військовий.

Другою складовою деокупації півострова він назвав ізоляцію Криму.

"Це перекриття єдиних двох шляхів, якими туди можна дістатися. Перший - незаконно зведений Керченський міст. А другий - це так званий сухопутний коридор, який пролягає від Ростова вздовж Азовського узбережжя через Маріуполь і Бердянськ до Криму. Можна перерізати обидва ці шляхи. Точним вогнем з великої відстані", - резюмував Годжес.

Російський диктатор Володимир Путін нині не зацікавлений у переговорах. Він все ще намагається досягти всіх своїх цілей, зокрема, знищення НАТО та України. Про це в інтерв'ю виданню Sestry розповів колишній командувач Сухопутних військ США в Європі Бен Годжес.

Зараз ви читаєте новину «Хто контролює Крим, той виграє цю війну - генерал США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі