четвер, 04 лютого 2021 17:31

Для Криму скасують вільну економічну зону - Рєзніков

Для Криму скасують вільну економічну зону - Рєзніков
Резніков запропонував скасувати ВЕЗ Крим. Фото: UA.NEWS

Віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков пропонує скасувати вільну економічну зону "Крим"

За його словами, вона не вирішує проблем розвитку регіону, про це він розповів в інтерв'ю LB.ua.

"У тому вигляді, у якому вона є, як нам здається, її можна скасувати: вона не виконує сьогодні те завдання, яке було закладено, коли ухвалювали цей закон. ВЕЗ "Крим" фактично означала створення сірої зони на мапі України, на якій нібито працюють українські підприємці, але одночасно і не працюють. Паралельно резиденти Криму з точки зору фіскалів були визнані нерезидентами України. У результаті багато років переселенцям було складно отримувати, наприклад, банківські послуги", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після повалення режиму Путіна Україна потрапить у пастку - Волошина

Замість ВЕЗ Рєзніков запропонував уніфікувати режим мораторіїв на стягнення заборгованостей, нарахування пені, штрафів, пов'язаних з фактом тимчасової окупації.

"Митний режим ми залишаємо для товарів, які виготовлені поза митною територією України, щоб ніхто не думав завезти з умовного Ростова-на-Дону російську продукцію і без сплати мита та контролю за її безпекою торгувати нею в Україні", - повідомив Резніков.

Ризик військового вторгнення Росії на Україну є. У разі наступу РФ на Херсонську область мільйони українців поїдуть до ЄС як біженці.

Це буде війна в РФ на зміщення ЄС як геополітичного конструкта, націлена на руйнацію відносин між Європою та США, каже Gazeta.ua політолог Лариса Волошина.

Зараз ви читаєте новину «Для Криму скасують вільну економічну зону - Рєзніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі