понеділок, 25 вересня 2017 19:06

Це похитне позиції Путіна - експерт про миротворців ООН в Криму

Це похитне позиції Путіна - експерт про миротворців ООН в Криму
Ігор Романенко вважає, що говорити про миротворці у Криму можна, але зарано. Спочатку потрібно вирішити проблему Донбаса

Миротворча місія – один із шляхів повернути Крим.

Про це Gazeta.ua розповів 64-річний військовий експерт Ігор Романенко.

"Про це треба було говорити ще з того часу, як відбулася анексія, шукати варіанти. Говорити про це доцільно. Реалістичніше зараз просувати вимогу ввести миротворців на Донбас, подивитися, як місія буде працювати там, врахувати всі недоліки, а потім уже розробляти план їх введення на півострів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хочуть легалізувати анексію - розповіли про плани загарбників

З плюсів – така вимога похитне позиції Путіна. Він і так уже похитнувся - погодився, аби миротворці стали на лінію розмежування, а потім охороняли представників ОБСЄ на всій тимчасово окупованій території. Хоча до цього Лавров виступав категорично проти їх присутності взагалі. Небезпека лише в одному: якщо наполягати на одночасному введенні контингенту і там, і там, то процес узагалі може не бути зрушеним з місця", - сказав Романенко.

20 вересня 2017 року 46-річний Олег Березюк, лідер фракції "Самопоміч" заявив про те, що миротворчий контингент ООН має ввійти не лише на територію Донбасу, але й Криму.

Зараз ви читаєте новину «Це похитне позиції Путіна - експерт про миротворців ООН в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі