пʼятниця, 12 лютого 2021 16:50

Звалище медичних відходів виявили у двох областях
8

На території Київської та Миколаївської областей виявили несанкціоновані звалища з тоннами небезпечних медичних відходів. Зокрема використані медінструменти, дезінфекційні засоби, органічні медичні відходи, пробірки із кров'ю, відходи медичних закладів і лабораторій, які пов'язані, зокрема, із Covid.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції.

Фото: Нацполіція

У четвер, 11 лютого, провели обшуки в офісних і складських приміщеннях, які орендувало підприємство-ліцензіат.

"Згідно з правилами знищення лікарських і біологічних засобів, які не підлягають подальшому використанню, вони набувають статусу відходів і передаються для знищення. Підприємство, не виконуючи взятих зобов'язань, звозили залишки в складські приміщення, які не передбачені для зберігання й утилізації епідемічно небезпечних медичних відходів", – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці проводять заходи для забезпечення безпеки громадян. Також проінформують місцеву владу для розв'язання питання з організації належної утилізації виявлених відходів.

Слідчі почали кримінальне провадження.

Біля села Сокільники Пустомитівского району поблизу Львова виявили звалище медичних відходів 8 січня. А саме – пробірки зі слідами крові.

Зараз ви читаєте новину «Звалище медичних відходів виявили у двох областях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі