вівторок, 14 жовтня 2008 18:22

Зсуви загрожують шести районам правобережжя

У зоні можливих обвалів у столиці знаходяться одразу шість районів правобережжя. Серед них — Печерський, Подільський, Шевченківський, Солом"янський, Голосіївський і, частково, Святошинський.

Таку інформацію підтверджують учені з Центру аерокосмічних досліджень НАН України. Зйомка з космосу показала, що в місті майже 3 тис. га зсувонебезпечної землі. Причому 1,6 тис. га із них уже забудовано.

— Схил між Печерськом і Дніпром укріпити не можна, бо він сягає у висоту 100 метрів. Ми можемо лише проводити профілактику й стежити, аби працювали комунікації й не було витоку води, — каже Василь Боковий, головний геолог спецуправління протизсувних робіт.

Спеціалісти мають список будинків, які можуть потерпіти від зсувів ґрунту. Першими в список внесені будинки N24 і 26 на вул. Адмірала Ушакова. У зоні ризику також забудова в районі Мишоловської балки, що в Голосіївському районі.

Зі слів працівників спецуправління, у зонах можливих зсувів знаходяться також будівлі уряду, Верховної Ради, Секретаріату президента і Нацбанку. Окрім адміністративних будівель, у зоні ризику знаходяться пам"ятники архітектури — Мар"їнський палац, Києво-Печерська лавра, Андріївська церква, Музей Великої Вітчизняної війни, військовий ліцей ім. Івана Богуна і Михайлівський собор.

Небезпечно жити також у мікрорайоні Царське село, на Совській балці, Батиєвій горі, в Сирецькому, Кожум"яцькому, Протасовому, Юрківському та Петрівському ярах. Може потрапити в зону зсуву забудова в урочищі Гончарі, кажуть, у спецуправлінні протизсувних робіт.

Зараз ви читаєте новину «Зсуви загрожують шести районам правобережжя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі