пʼятниця, 30 листопада 2007 07:07

"Жовтень" покаже старі мультики

Дві ночі підряд у кінотеатрі "Жовтень", що на Подолі, на вул. Костянтинівській, 26 демонструватимуть пропагандистські радянські мультфільми.

Нічна програма, що має назву "Психологічна війна, або Таємна місія радянської мультиплікації від Жовтня до Перебудови" триватиме шість годин.

— Таке в Києві проводиться вперше. Вирішили оживити нічну програму "Відкрита зона". Раніше за ніч показували три популярні фільми, — розповідає Людмила Горделадзе, 58 років, директор "Жовтня". — Наші кінознавці зібрали велику колекцію радянських фільмів. Це дуже цікавий культурний феномен, який влада СРСР застосовувала, аби створити новий тип людини — сміливої, чесної, веселої та патріотичної. Є в них тонкі вказівки на ворога, установки на поняття любові до вітчизни, щастя, праці, щасливого майбутнього. Радянська мультиплікація довершено візуалізувала ці поняття. Саме це і є психологічною війною, коли пропаганда впливає на думки, емоції, поведінку маси людей. Очікуємо на повну залу.

За дві ночі покажуть 38 мультфільмів відомих радянських мультиплікаторів. "Радянські іграшки" режисера Вертова, "Міжпланетну революцію" Ходатаєва, Комісаренка та Меркулова. Обидва фільми знято 1924-го. Також продемонструють "Фашистські чоботи на нашій Батьківщині" Іванова та Іванова-Вано, 1941 рік. Показ поділено на 4 частини: "Соntra: Імперіалізм", "Соntra: Фашизм", "Соntra: Капіталізм", "Pro: Комунізм". Сеанси розпочинаються о 23.00. Квиток коштує 60 грн. Фільми демонструватимуться з англійськими субтитрами.

Зараз ви читаєте новину «"Жовтень" покаже старі мультики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі