пʼятниця, 22 січня 2021 20:01

За харчування у дитячих садках платитимуть батьки 

За харчування у дитячих садках платитимуть батьки 
У київських дитсадках за харчування платитимуть батьки. Фото: УНІАН

Харчування дітей у комунальних дитячих садках Києва цьогоріч буде фінансуватися повністю коштом батьків.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

"Муніципальні садочки відповідно до чинного законодавства мають забезпечити базовий компонент дошкільної освіти – це їхня основна функція. Тому пріоритетним завданням для бюджету столиці є створення якісних та комфортних умов у садочках для реалізації цього завдання. Дезінфекція, ремонти, забезпечення садочків кваліфікованим викладацьким складом та усім необхідним – от на що зараз переорієнтовано міські кошти", - сказав Мондриївський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Післякарантинне навчання в школах: усе, що потрібно знати

Він додав, що оплачувати батьки будуть виключно дні фактичного перебування дитини у садочку. Харчування дітей пільгових категорій і надалі фінансуватиметься зі столичного бюджету.

З директорами закладів, які допускатимуть збирання грошей з батьків на щось, окрім харчування, достроково розірвуть контракти, наголосив Мондриївський.

У школи Києва планують повернути мультипрофільне харчування - "шведський стіл" та дабл-меню. Також продовжаться роботи із впровадження нового меню та переоснащення харчоблоків.

Зараз ви читаєте новину «За харчування у дитячих садках платитимуть батьки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі