четвер, 17 грудня 2020 10:43

У столичні їдальні повертають "шведський стіл" та дабл-меню
3

Із січня 2021 року у школи Києва планують повернути мультипрофільне харчування. Формат сніданків, який є зараз, зумовлений карантинними обмеженнями.

Також продовжаться роботи із впровадження нового меню та переоснащення харчоблоків, заявив виконувач обов'язків заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

Фото: КМДА

"Той формат сніданків, який є в школах, вимушений і тимчасовий. Однак після завершення локдауну, діти знову зможуть обирати страви за принципом "шведського столу" або із 2-3 запропонованих страв, як це було раніше", – додав Мондриївський.

За словами директорки Департаменту освіти і науки Олени Фіданян, у місті створені всі умови для повернення тієї системи харчування, яка діяла до карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступного року у школах заборонять продавати шкідливі продукти

Упродовж 3 років у столичних навчальних закладах запроваджували нові формати харчування. Зокрема мультипрофільне харчування "шведський стіл", дабл-меню з 2–3 стравами на вибір та кулінарна лінія "Шкільне харчування". Усіма форматами передбачені свіжі овочі та фрукти, йогурти та напої на вибір.

Зараз ви читаєте новину «У столичні їдальні повертають "шведський стіл" та дабл-меню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі