понеділок, 27 липня 2020 12:21

Вечірній "рейд" - Кличко розповів, як затримав 2 вандалів

Вечірній "рейд" - Кличко розповів, як затримав 2 вандалів
Віталій Кличко провів з "художниками" виховну бесіду. Фото: bigkyiv.com.ua

Мер Києва Віталій Кличко, гуляючи центром вечірньої столиці, затримав 2 хлопців, які малювали графіті на стінах будинку.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Кличко провів з ними виховну бесіду і викликав поліціянтів. Натомість, затримати вдалося лише одного порушника, інший втік.

Утім, мер Києва не надав значення саме змісту написаного – фразі White Lives Matter.

Вона є відповідником прихильників білого расизму на гасло Black Lives Matter, що набуло особливого значення після масштабних протестів в Америці, спричинених вбивством Джорда Флойда.



На захист виконавців графіті одразу став Сергій Бондар, керівник підрозділу "Муніципальної варти", опублікувавши відповідне звернення на власній Facebook-сторінці.

"Хотілось би, щоб Ви переглянули цю ситуацію. Під іншим ракурсом. Обох знаю багато років. З найкращого боку. Один пройшов війну. Йому вдалось від Вас втекти. Інший - Синиця Ярослав. Поранений на Майдані. Йому тітушки рознесли пів голови", - зазначає Бондар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко звернувся до СБУ та поліції. Про що заява мера

Служба безпеки України посилила заходи безпеки в Києві. Відповідне рішення прийняли після недавнього захоплення заручників у Луцьку.




Зараз ви читаєте новину «Вечірній "рейд" - Кличко розповів, як затримав 2 вандалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі