пʼятниця, 06 серпня 2021 12:51

В ОП розповіли, коли стартує будівництво нової окружної навколо Києва

В ОП розповіли, коли стартує будівництво нової окружної навколо Києва
Київську обхідну дорогу почнуть будувати 2021 року. Для цього залучать кошти іноземних інвесторів. Фото: pixabay.com

Першу частину окружної дороги навколо Києва Укравтодор почне будувати цьогоріч. Ідеться про ділянку між Варшавською та Львівською трасою в напрямку Житомира.

Про це заявив заступник голови Офіса президента Кирило Тимошенко.

За його словами, для будівництва КОД залучають іноземні інвестиції. Гроші "вже є".

"Десь через місяць підпишемо угоду з інвестором і чекатимемо на ратифікацію у Верховній Раді. Не можу назвати імʼя інвестора: ми підписали документи про нерозголошення. Це міжурядова угода - консорціум кількох країн. У будь-якому випадку гроші вже є", - розповів Тимошенко в інтерв'ю "Forbes Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хрещатик і один міст столиці стануть непроїзними: коли й на скільки

Навколо Києва збудують нову Київську об'їзну дорогу. Проєкт будівництва магістралі планують реалізувати до 2025 року в рамках програми "Велике будівництво". Його презентував у серпні торік Укравтодор. Загальна вартість КОД становить 85 млрд грн.

У травні цьогоріч Укравтодор та американська компанія Bechtel Overseas Corporation підписали меморандум про співпрацю в рамках проєкту з будівництва Київської окружної дороги.

Протяжність КОД становитиме приблизно 150 км. Вона допоможе вивести транзитні потоки руху транспортних засобів за межі Києва та з'єднає головні автомобільні дороги М-07 Київ - Ковель, М-06 Київ - Чоп, М-05 Київ - Одеса та Н-01 Київ - Знам'янка, Н-08 Бориспіль - Маріуполь, М-03 Київ - Харків та об'їзд міста Бровари.

Зараз ви читаєте новину «В ОП розповіли, коли стартує будівництво нової окружної навколо Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі