вівторок, 23 липня 2024 14:48

Усі пляжі Києва закриті для відвідувачів

Усі пляжі Києва закриті для відвідувачів
Пляжі не відповідають санітарно-гігієнічним нормам. Фото: КМДА

Проби на всіх пляжах Києва не відповідають санітарно-гігієнічним нормам.

2024 року пляжний сезон у столиці не оголошували, але КП "Плесо" регулярно проводить дослідження та оновлює моніторинг якості води в місцях масового відпочинку киян, передає КМДА.

Минулого тижня перевірили пляжі "Золотий", "Передмістна Слобідка", "Чорторий", "Наталка", "Центральний", "Молодіжний", "Дитячий", "Венеція", "Веселка", "Галерний", "Тельбін", "Райдуга", "Троєщина", "Вербний" та "Пуща-Водиця".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ср*ка Путіна на кону. Вони програють на повну" - про що говорять у Києві на популярних пляжах

"За результатами санітарно-мікробіологічних і санітарно-хімічних досліджень проби води на перелічених пляжах не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам, а отже купатися на них заборонено", - йдеться у повідомленні.

Індекс лактопозитивної кишкової палички у пробах води свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойм. Кишкова паличка найактивніше розмножується у водоймах у спеку та після великих опадів. В організмі вона може викликати кишкові інфекції, запалення сечовивідних шляхів, статевих органів і важчі захворювання.

В Україні зросла кількість хворих на ботулізм. Підхопити цю хворобу можна, з'ївши в'ялену чи копчену рибу, м'ясні чи рибні консерви.

Зараз ви читаєте новину «Усі пляжі Києва закриті для відвідувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі