четвер, 06 вересня 2018 12:14

У медуніверситеті Богомольця більше немає ректора

У медуніверситеті Богомольця більше немає ректора
16 серпня, у перший робочий день як в. о. ректора Юрій Кучин не зміг сам потрапити на роботу. Противники його призначення заблокували вхід, і в ректорат Кучин пройшов у супроводі поліції. ФОТО: NMU TV

Виконувач обов'язків ректора столичного медуніверситету ім. О. О. Богомольця Юрій Кучин іде з посади.

Це сталося внаслідок рішення Окружного адміністративного суду Києва. Він скасував призначення Кучина та заборонив Міністерству охорони здоров'я призначати на цю посаду будь-яку особу, крім випадків, визначених Законом України "Про вищу освіту".

До суду з цією заявою звернулися прихильники екс-ректора вишу Катерини Амосової: проректори Ярослав Цехмістер, фігурант кримінальних проваджень Олександр Никитюк, Олена Стеченко, Тетяна Черенько та Олеся Линовицька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати написали заяву до поліції на керівництво Міністерства охорони здоров'я

2 квітня 2018-го МОЗ звільнило ректора Катерину Амосову. Офіційна причина - зрив ліцензованого тестування "Крок" для студентів-стоматологів. 26 квітня Печерський суд Києва визнав її звільнення незаконним.

Зараз ви читаєте новину «У медуніверситеті Богомольця більше немає ректора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі