середа, 08 лютого 2017 18:43

У Києві комунальники погрожують відбирати житло у боржників

У Києві неплатникам комунальних послуг працівники ЖЕКів ліплять на двері наліпки. У них соромлять і погрожують продати квартиру на аукціоні. Пояснюють, такі заходи вимушені, оскільки через величезні борги вони знаходяться на межі колапсу.

Автор: vesti-ukr.com
 

Про це пишуть "Вісті".

У ЖЕКу №906 на вул. Виборзькій виявили тираж друкованої продукції, яку приготували для розклеювання на дверях боржників. Це два види наклейок. На одних написано - "Я боржник. Нехай за мене платять сусіди". На інших - "На ваше приміщення накладено арешт! Негайно оплатіть заборгованість за житлово-комунальні послуги, інакше, відповідно до ст. 62 Закону України "Про виконавче провадження", ваше майно буде реалізовано на аукціоні в рахунок погашення заборгованості".

Автор: vesti-ukr.com
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комуналку пропонують платити у розстрочку на 5 років

У керуючій компанії з обслуговування житлового фонду Солом'янського району підтримують підлеглих. Кажуть, що це така виховна робота. Якщо цього не робити, не буде грошей обслуговувати ліфти, прибирати територію, усувати аварії. А в суд подавати дорого і не завжди результативно.

Адвокати називають такі дії незаконними. Юридично такі листівки можуть кваліфікуватися як підготовка до злочину, яка передбачає до 5 років в'язниці.

Міністерство юстиції створило електронний реєстр осіб, які мають борги за комунальні послуги. Дані розміщені на сайті відомства. Людина може отримати інформацію про свої недоплати, вказавши дату народження та ідентифікаційний код.
Зараз ви читаєте новину «У Києві комунальники погрожують відбирати житло у боржників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі