неділя, 05 серпня 2007 17:57

Сувенірники погрожують пікетами

МИНУЛОГО ЧЕТВЕРГА зранку міліція і робітники "Київблагоустрою" конфіскували в торговців на Майдані сувенірну символіку і розкладки. Усе склали у вантажівку і вивезли.

— У мене вилучили вісім ящиків із компакт-дисками. Товар повернули, а столи — ні. Сказали, що товар можна забрати на вул. Полярній, 5, — каже 28-річний Ярослав Мельник, який десять років торгує біля поштамту дисками українських виконавців.

— Було кілька доручень мера Києва перевірити торговців на Майдані. Тиждень тому попередили усіх, хто працював без дозволів або в кого не вистачало документів, — каже "ГПУ" заступник начальника Головного управління з благоустрою в Києві Віктор Кунц, 47 років.

Позаминулої п"ятниці Леонід Черновецький у прямому ефірі каналу "ТРК "Київ" доручив заступникам ліквідувати торгівлю сувенірами поблизу Головпошти.

— Це абсурдне рішення, скоро в центрі нічого, окрім пива, не залишиться, — вважає Ярослав Мельник.

Продавці мають намір пікетувати мерію. У їхньому середовищі ходять чутки, що заступник мера Ірена Кільчицька хоче поставити на Майдані ряд торгових ролетів. За оренду одного кіоска треба буде платити "вдесятеро більше", ніж тепер, кажуть продавці. Скільки саме вони платять за місце на Майдані зараз, торговці говорити не хочуть.

Зараз ви читаєте новину «Сувенірники погрожують пікетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі