четвер, 05 червня 2008 07:13

Станції метро обладнають звуковими датчиками

До кінця тижня всі станції столичного метрополітену обладнають звуковими датчиками для незрячих.

Перші звукові орієнтири встановили у квітні на станціях метро Хрещатик, Арсенальна, Кловська, Золоті ворота, Дорогожичі. Подібні раніше були лише на деяких світлофорах.

Керівництво метрополітену запевняє, що індикатори дозволять сліпим і тим, хто недобачає, набагато комфортніше почуватися в підземному транспорті.

— Звук, який видає пристрій, адаптований до особливостей слуху незрячих: він пищить і пікає. Розрахований на те, аби його почули на відстані. Поки що більш приємних для слуху розробок у нас немає, — розповідає "ГПУ" прес-секретар метрополітену.

Датчики мають вигляд невеликих коробочок. Ними обладнали лише входи на станції, на виходах пристроїв поки що не встановлюють. Індикатор при вході реагує на кожного пасажира і видає звук. Усього комунальне підприємство придбало 76 пристроїв. Їхню вартість не розголошують.

Звукові орієнтири запровадили з ініціативи міської організації Українського товариства сліпих (УТОС). За словами керівника УТОСу Василя Шупика, 60 років, у столиці 2871 особа має першу й другу групи інвалідності по зору.

Зараз ви читаєте новину «Станції метро обладнають звуковими датчиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі