пʼятниця, 23 серпня 2024 21:49

Стало відомо, коли відновлять рух поїздів метро між станціями "Либідська" та "Деміївська"

Стало відомо, коли відновлять рух поїздів метро між станціями "Либідська" та "Деміївська"
Стало відомо, коли відновиться рух поїздів метро між станціями "Либідська" та "Деміївська". Фото: КМДА

Ремонтні роботи в тунелі на Оболонсько-Теремківській гілці столичного метро до 10 вересня повністю завершаться.

Це дасть змогу відновити рух поїздів між станціями "Либідська" і "Деміївська" до 15 вересня Про це заявив власник компанії-генпідрядника відновлювальних робіт "Автострада" Максим Шкіль у коментарі "Економічній правді".

"В ніч з 20 на 21 серпня відбувся запуск пробного поїзда, який тестує габарити тунеля, він проїхав, жодних проблем немає", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВО начальника Київського метрополітену відправили під домашній арешт

Шкіль зазначив, що будівельники та співробітники КП "Київський метрополітен" до 29 серпня повністю змонтують кабелі і електрозв'язок, після чого протестують якість рейок: для цього повторно проїде тестовий поїзд.

За його словами, планують до 15 вересня відновити рух між станціями "синьої" гілки для пасажирів київського метрополітену.

"Ми плануємо до 10 вересня повністю закінчити випробування і до 15 вересня відновити рух між станціями", - підкреслив Шкіль.

Тунель метро між "Деміївською" і "Теремками" закрили на ремонт торік у грудні. Це найновіша ділянка Київського метрополітену.

Поліція повідомляла про слідчі дії, пов'язані у зв'язку з виникненням аварійної ситуації, що призвела до порушення герметичності, протікання води та потрапляння піску у тунель метрополітену.

У квітні Київський метрополітен уклав угоду з компанією "Автострада" на капітальний ремонт метро на "Деміївська". Він обійдеться у понад 445 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли відновлять рух поїздів метро між станціями "Либідська" та "Деміївська"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі