вівторок, 11 червня 2024 17:45

У Київському метро сказали, коли відновлять рух потягів між Деміївською і Либідською

У Київському метро сказали, коли відновлять рух потягів між Деміївською і Либідською
Ремонтні роботи у столичному метро. Фото: Facebook.com/kyivcity.gov.ua

На будівельному майданчику між станціями метро "Деміївська" - "Либідська" роботи тривають цілодобово.

Рух потягів планують відновити "синьою" лінією метро на початку осені. Про це сказав виконувач обов'язків начальника Київського метрополітену Віктор Вигівський, повідомили "Суспільне".

"Ми зараз фактично дійшли до фінальної стадії робіт у котловані, демонтована верхня частина тунелю і взялися за демонтаж останніх елементів споруди тунелю", - сказав посадовець.

За його словами, надалі фахівці візьмуться за монтаж нового монолітного тунелю.

"Безпосередньо ще виконуються роботи усередині тунелю на прилеглих ділянках. Це 27 метрів з одного боку і 20 - з іншого. Там уже виконані роботи, що стосується скажімо так "лікування" тунелю і зараз триває робота для підсилення тунелю по периметру", - сказав очільник столичної підземки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балерина на мільярд і родичі-підрядники: журналісти випустили другу серію розслідування про директора Київського метрополітену

Ремонті роботи триватимуть до кінця літа, потім ще потрібно провести тестові пуски руху потягів і після цього - вже повноцінне відновлення руху потягів.

"Для себе ми дивимося по інтенсивності виконання, по роботах, які ми виконуємо, що запустити рух поїздів вдасться на початку осені", - сказав Вигівський.

"Основне питання було забезпечити ефективну роботу у самому котловані, не допустити винесення піску у котлован і доступу води. Цю роботу вже виконали. Далі, якщо вже демонтується тунель, то залишаються тільки роботи щодо монтажу тунелю і безпосередньо роботи у тунелі: прокладання колій, кабелів і запуск руху поїздів", - сказав в.о. начальника метрополітену.

Тунель метро між "Деміївською" і "Теремками" закрили на ремонт торік у грудні. Це найновіша ділянка Київського метрополітену.

Поліція повідомляла про слідчі дії, пов'язані у зв'язку з виникненням аварійної ситуації, що призвела до порушення герметичності, протікання води та потрапляння піску у тунель метрополітену.

У квітні Київський метрополітен уклав угоду з компанією "Автострада" на капітальний ремонт метро на "Деміївська". Він обійдеться у понад 445 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «У Київському метро сказали, коли відновлять рух потягів між Деміївською і Либідською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі