четвер, 09 червня 2022 13:23

Приватизація "Більшовика": ДБР вручило перші підозри

Приватизація "Більшовика": ДБР вручило перші підозри
За версією слідства, два оцінювачі приватної компанії підробили документи та занизили ринкову вартість 100% акцій Першого київського машинобудівного заводу на понад 1 млрд грн. Фото: "Європейська правда"

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру двом оцінювачам, які нібито занизили вартість акцій заводу "Більшовик" на понад 1 млрд грн у ході його приватизації минулого року. Про це повідомила пресслужба ДБР.

За версією слідства, два оцінювачі приватної компанії підробили документи та занизили ринкову вартість 100% акцій Першого київського машинобудівного заводу більш як на 1 млрд грн. У межах розслідування встановили, що перехід у приватну власність відбулося за заниженою вартістю та на підставі підроблених документів. Зокрема, вважає слідство, звіту про оцінку майна, який використано для визначення вартості акцій заводу.

"Цей документ не відповідає вимогам законодавства, що підтверджено судовими експертизами", – заявляють у ДБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боротьба проти Росії йтиме до останнього: експерт пояснив цілі та майбутнє "Рамштайну 3"

Раніше Головне оперативне управління Державного бюро розслідувань вважало, що реальна вартість 100% акцій "Першого київського машинобудівного заводу" становить орієнтовно 4,5 млрд грн, тобто на 3 млрд грн вище за ціну продажу.

Стартова вартість аукціону визначена на підставі звіту про оцінку майна, виконаного "Консалтинговою компанією "Ессет Експертайз" на замовлення "КПМГ-Україна", яке на підставі договору з Фондом держмайна було радником з підготовки до приватизації та продажу пакета акцій АТ "ПКМЗ".

Слідчий суддя наклав арешт на будівлі та споруди ПАТ "Науково-виробниче підприємство "Більшовик". Про це свідчить ухвала Печерського райсуду м.Києва від 26 січня. Йдеться про 44 об'єкти нерухомості загальною площею 223 тис кв м.

27 жовтня ФДМУ продав на аукціоні колишній завод "Більшовик" за 1,43 млрд грн компанії "Дженерал Коммерс". Самі торги тривали лише 10 хвилин, протягом яких ціна зросла на 40 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Приватизація "Більшовика": ДБР вручило перші підозри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі