вівторок, 15 лютого 2022 13:54

Суд наклав арешт на будівлі "Більшовика", а ДБР назвало суму збитків

Суд наклав арешт на будівлі "Більшовика", а ДБР назвало суму збитків
Фото: Ковальчук Віктор/УНІАН

Слідчий суддя наклав арешт на будівлі та споруди ПАТ "Науково-виробниче підприємство "Більшовик". Про це свідчить ухвала Печерського райсуду м.Києва від 26 січня.

Йдеться про 44 об'єкти нерухомості загальною площею 223 тис кв м за адресами: у Києві – проспект Перемоги, 49/2, вул. Олекси Тихого, 70-А, вул. Гарматна, 9, вул. Гарматна, 4, вул. Вадима Гетьмана (вулиця Індустріальна), 2; Черкаська обл., Драбівський р-н, смт. Шрамківка, вул. Чапаєва, 35. Про це повідомили "Наші Гроші".

Згідно з листом Головного оперативного управління ДБР, реальна вартість 100% акцій АТ "ПКМЗ" становить орієнтовно 4,5 млрд грн, оскільки переможець аукціону отримав не лише будівлі заводу, а й фактично 35 га землі, розташовані біля станції метро "Шулявська".

Заниження вартості акцій у вищевказаний протиправний спосіб дозволило встановити їх стартову вартість на рівні 1,39 млрд грн та надалі здійснити продаж за 1,43 млрд грн товариству, що здійснює збиткову фінансово-господарську діяльність. Таким чином збитки становлять 3 млрд гривень.

Арешт накладено у рамках кримінального провадження, яке розслідує Головне слідче управління Державного бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора.

За матеріалами провадження, невстановлені досудовим розслідування службові особи Фонду державного майна України вчинили зловживання службовими повноваженнями в інтересах третіх осіб під час приватизації АТ "Перший київський машинобудівний завод", що спричинило тяжкі наслідки.

27 жовтня ФДМУ продав на аукціоні колишній завод "Більшовик" за 1,43 млрд грн компанії "Дженерал Коммерс". Самі торги тривали лише 10 хвилин, протягом яких ціна зросла на 40 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Суд наклав арешт на будівлі "Більшовика", а ДБР назвало суму збитків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі