неділя, 30 жовтня 2011 15:29

Попов: "За кількістю офісних площ на душу населення ми обганяємо і Європу, і Америку"

Попов: "За кількістю офісних площ на душу населення ми обганяємо і Європу, і Америку"

Київ треба перетворити на місто-сад. І в Генплані-2025 закладена така можливість. Ним передбачено більш ніж на 3 тис. га збільшити площу парків і скверів.

Про це у своїй статті для ZN.UA пише голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

На думку голови КМДА, розробники проекту Генплану заклали хороший фундамент як для збереження історичного середовища міста, так і для його подальшого розвитку.

"Вперше в Генплані передбачено чітке зонування всієї території Києва із зазначенням "режимів використання" та обмежень для кожної із зон. Зокрема, є пряма заборона на будівництво в історичному ядрі міста висотних будівель, а в охоронних зонах - на нове будівництво", - зазначає Попов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни вимагають повернути землю і оберігати історичний центр міста

Він підкреслив, що "ганьбою для європейської столиці" є цілі райони без каналізації.

"Так само, як і переповнені дитячі садочки, школи, черги в поліклініках. На жаль, в останні роки в Києві активно будувалося лише комерційне житло, а також офісні й торговельні центри. За кількістю офісних площ на душу населення ми обганяємо і Європу, і Америку. А от по об'єктах соціальної сфери ганебно і хронічно відстаємо. У новому Генплані закладена програма ліквідації такого дисбалансу. І ми налаштовані жорстко контролювати її виконання", - заявив Попов.

Зараз ви читаєте новину «Попов: "За кількістю офісних площ на душу населення ми обганяємо і Європу, і Америку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі