субота, 07 квітня 2012 18:08

Попов пообіцяв вирішити питання щодо скандальних забудов Києва - Соболєв

Попов пообіцяв вирішити питання щодо скандальних забудов Києва - Соболєв
Громадський активіст Єгор Соболєв розповів про результат зустрічі з головою КМДА. Фото: radiosvoboda.org

Вчора представники громадських організацій, які виступають проти забудов столиці, зустрілися з головою КМДА Олександром Поповим. Про це Gazeta.ua повідомив активіст САМ, журналіст Єгор Соболєв.

"Попов сказав, що наші вимоги в більшості підтримає. Ми запропонували одразу по 10 вимогах проговорити, коли він це зробить. Вимоги дуже прості і ми наполягаємо на тому, що їх потрібно ухвалити на найближчій сесії Київради. КМДА може спокійно пронести їх через сесійну залу. Зокрема, для мене як жителя Гоголівської — забудова дитячого майданчика. Цю землю отримала київська міліція. Він сказав, що поговорить з головним міліціонером Києва і домовиться з ним, щоб вони отримали іншу, а цю Київрада поверне людям. Також дав обіцянки по інших вимогах. Хоча не по всіх.

Ми вимагаємо, щоб була знята оборона з Київради, і щоб будь-яка людина, яка хоче сюди потрапити, могла це зробити. Органи самоврядування — це публічне місце. Я вважаю, що вхід туди має бути вільним. Ми також пропонували відкрити результати поіменних голосувань. В Київраді система закрита. І ми не знаємо результатів по Пейзажці, або Гончара. Якраз це він не зможе зробити. Сказав, що звертались до Київради і вона нас не чує. Ще пообіцяв вирішити питання щодо Святошинського лісу та інші", - розповів Соболєв.

Активіст розуміє, що обіцянки можуть і не виконати.

"Ми знаємо, що влада схильна обманювати людей і просто заговорювати будь-яку проблему. Власне кажучи, протест виник як реакція на те, що чиновники давали обіцянки і не втілювали їх в життя по вирішенню важливих для людей проблем. Але Олександр Попов має розуміти, якщо він має намір стати мером, то кияни будуть судити по його справах і по тому, як він тримає слово", - висловив думку журналіст.

"Мені здається, що Попов не достатньо принциповий. Виглядає таким слабохарактерним хлопцем, який потрапив у компанію "поганих хлопців" і занадто часто погоджується робити те, що не завжди варто, або не робить те, що дуже варто зробити. "Погані хлопці" - це Льовочкін, Азаров, Янукович та інші товариші, які фактично ним керують і від яких залежить його перебування на цій посаді", - зауважив він.

Соболєв вважає, що люди починають розуміти, що змінити владу можна тільки силовим методом.

"Якщо нас знову обдурять, то виникає питання: а що робити? Скільки вже можна просити, вимагати на мирних мітингах? На початку зустрічі, я сказав Олександру Павловичу, якщо він не хоче, щоб мерію палили та трощили, - і це стосується його і всіх чиновників держави - то вони мають дуже серйозно зараз віднестися до людей. Бо я відчуваю, що люди доведені до краю. Я прямо відчуваю по дуже толерантних, цивілізованих киянах. Бачу все більше віру в те, що силовим тільки методом, погромами, фізичною розправою над цією владою її можна виправити. Мені це не подобається, тому що я вважаю, що погроми і фізична розправа становить великі ризики для людей. І головний ризик, що влада перейде до ще гірших хлопців. Але чиновникам потрібно думати набагато більше, ніж мені. Олігархи, президент, можливо втечуть на приватних літаках, а люди — ні", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Попов пообіцяв вирішити питання щодо скандальних забудов Києва - Соболєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі