пʼятниця, 11 березня 2016 20:23

Перший поверх КМДА стане публічним простором

Перший поверх КМДА стане публічним простором
Фото: www.5.ua

Перший поверх будівлі Київської міської адміністрації реформують у публічний простір.

Також його мають зробити максимально зручним для відвідувачів, повідомляє прес-служба Київради.

11 березня Київрада та ГО "Агенти змін" підписали меморандум про співпрацю щодо реформування публічного простору в будівлі КМДА.

"Будь-яка людина, яка зайде на перший поверх, не одразу зрозуміє, куди їй йти зі своїм питанням. Тут є і управління прийняття звернень КМР і КМДА, і виборча комісія, і пошта, і управління публічної інформації, і відділ службової кореспонденції, і навіть довідкова для учасників АТО", - пояснив необхідність перетворень секретар Київради Володимир Прокопів.

За словами голови правління ГО "Агенти змін" Ігоря Скляревського, перший поверх Київради хочуть перетворити на сучасний City Hall.

"Замість бюрократичної фортеці – публічний простір, який належить громаді насправді, а не тільки формально. Це означає, що громада може використовувати його для власних потреб: громадських слухань, обговорень спільних проектів, зустрічей, виставок, будь чого, а не тільки для вимушених побачень із бюрократами", - наголосив він.

Активіст додав, що кожен бачить майбутнє цього простору по-своєму.

"Наше завдання як дослідників – вивчити потреби всіх зацікавлених сторін, проаналізувати їх та покласти в основу майбутнього відкритого архітектурного конкурсу", - пояснив Скляревський.

Передбачається, "Агенти змін" безкоштовно проведуть незалежне дослідження, щоб з'ясувати всі аспекти досвіду відвідувачів будівлі муніципалітету та побажання громади міста щодо майбутнього публічного простору. Воно триватиме упродовж 3 місяців.

Також команда організує обговорення з експертами та громадянами міста у форматі опитувань, або відкритих слухань та проведе голосування за окремі пропозиції.

На основі отриманих даних і буде розроблено технічне завдання на розробку інтер'єру першого поверху Київради.

До цього процесу планують долучити іноземних фахівців та Департамент містобудування та архітектури.

Зараз ви читаєте новину «Перший поверх КМДА стане публічним простором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі