четвер, 11 лютого 2021 11:21

Осередок ІДІЛ викрили на Київщині
6

На Київщині Служба безпеки України викрила осередок міжнародної терористичної організації "Ісламська держава".

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Фото: СБУ

"Його (осередка. - Gazeta.ua) лідером є бойовик, який перебуває у розшуку в одній з країн Східної Європи за участь у бойових діях у Сирії. 2019 року за підробленими документами прибув в Україну і підібрав групу "однодумців", усі учасники якої є іноземцями", - йдеться в повідомленні.

Учасники осередку підробляли паспорти громадян України та РФ і легалізовували на території України вихідців з країн Близького Сходу та Центральної Азії. За версією слідства, частина з них є чинними бойовиками ІДІЛ. За задумом терористичної організації, вони мали "відсидітись" в Україні після скоєних злочинів.

"Правоохоронці провели 9 обшуків за адресами тимчасового проживання та переховування фігурантів справи. Вилучили засоби ураження, зокрема: вибухонебезпечну речовину із вмістом тротилу, гранату Ф-1, 8 гранатометних пострілів. А також банківські картки, валюту, чернетки із записами фінансових переказів до Сирії", - додали в повідомленні.

У фігурантів виявили символіку ІДІЛ та релігійно-екстремістську літературу автора, причетного до вербування бойовиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прихильники ІДІЛ готували теракт у Німеччині

Задокументоване листування учасників осередку із бойовиками ІДІЛ за кордоном долучили до матеріалів слідства. У ньому фігуранти обговорювали повернення у Сирію для участі у бойових діях.

Фігуранти також поширювали літературу екстремістського характеру серед прихильників. Слідчо-розшукові дії та збирання доказів для притягнення до відповідальності осіб тривають.

СБУ в Києві затримала одного із керівників міжнародної терористичної організації "Ісламська держава". Він перебуває у розшуку за лінією Інтерполу, повідомляє СБУ

Зараз ви читаєте новину «Осередок ІДІЛ викрили на Київщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі