пʼятниця, 21 січня 2011 17:35

Омельченко придбав для Київського зоопарку двох ведмежат (ФОТО)

Колишній мер Києва Олександр Омельченко купив ведмежат Потапа і Настю, яких за 15 тисяч гривень продавав Хмельницький парк культури і відпочинку ім. М. Чекмана.

Про це повідомив директор парку Анатолій Кривий.

Як розповів сам Олександр Омельченко, про продаж ведмежат він дізнався з інтернету. Колишній мер столиці здивувався їхньою дешевизною і вирішив купити звірів для Київського зоопарку.

До лютого, поки готується карантинний вольєр, ведмежата залишаться в Хмельницькому - пройдуть обстеження, отримають паспорт. А в лютому-березні в Київському зоопарку для них буде відкритий вольєр площею 800 квадратних метрів.

"Це благородний початок неофіційної співпраці із зоопарком. Далі подумаємо щодо придбання слона та інших тварин. Будемо брати участь і морально, і матеріально. Але за умови, що новий директор зоопарку стане справжнім господарем", - заявив екс-мер.

За його словами, чотири роки руйнівної діяльності команди Черновецького у зоопарку вони постараються компенсувати за два роки. Крім того, він висловив готовність підняти в парламенті питання підтримки зоопарку за рахунок держбюджету.

У грудні 2010 року Хмельницький парк культури і відпочинку ім. М. Чекмана оголосив про продаж двох ведмедів. Крім ведмедів парк продавав ще білих лебедів.

Нагадаємо, цього року столична влада виділить на розвиток Київського зоопарку близько 12-ти мільйонів гривень.

Газета по-київськи

Зараз ви читаєте новину «Омельченко придбав для Київського зоопарку двох ведмежат (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі