середа, 17 листопада 2010 05:30

Із зоопарку зникла половина тварин

Столичне Контрольно-ревізійне управління перевіряє кількість тварин у столичному зоопарку. Попередньо підрахували, що за останні два роки їх поменшало на 47%.

— Київський звіринець надсилав повний перелік своєї колекції до Євразійської асоціації зоопарків та акваріумів. Ці дані опубліковані в Москві. З них виходить, що з 2008-го по 2010 рік колекція зменшилася майже наполовину. Кількість видів скоротилася на 20 відсотків, — каже представник групи порятунку зоопарку.

Долю підопічних, яких бракує, намагаються з'ясувати КРУ та нове керівництво зоопарку. Його працівники перелічують наявних. Ревізори вивчають документацію колишньої дирекції. Намагаються дізнатися з паперів, скільки тварин передали до інших зоопарків, скільки померли, скількох продали.

У колективі ходять чутки, що деяких підопічних збули на чорному ринку екзотичних тварин. Ціни на них чималі. Наприклад, папуга білий какаду коштує від $2,5 тис.

У столичній мерії є дані, що на 1 січня 2010 року колекція зоопарку складалася з 192 тварин та 593 птахів. На початку 2008-го було 258 тварин та 793 птахи.

Зараз ви читаєте новину «Із зоопарку зникла половина тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі