пʼятниця, 21 січня 2022 18:21

Не Нігоян: назвали ім'я першого вбитого під час Революції гідності

Не Нігоян: назвали ім'я першого вбитого під час Революції гідності
Першим вбитим на Майдані був не Сергій Нігоян, а Юрій Вербицький - ДБР. Фото: Валерій Шмаков, Gazeta.ua

Державне бюро розслідувань повідомило, що першим убитим під час Революції гідності був активіст Юрій Вербицький, а не Сергій Нігоян, як вважалося раніше.

Про це заявив заступник керівника управління у справах Майдану ДБР Артем Яблонський на пресконференції 21 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буває, коли влада переходить межу: показали маловідомі кадри "Кривавого Вогнехреща"

"Хто є першим убитим за часом? За останніми даними, це є Юрій Вербицький. Тобто, Нігоян, Жизневський, Вербицький – це три вбивства, які не розкриті, але слідчі ДБР активізували роботу на цьому напрямку.

Встановлений кожен підрозділ внутрішніх військ, а також спецпідрозділів "Беркут", які перебували на момент вчинення кожного з цих вбивств у безпосередній близькості та могли його вчинити з урахуванням висновків експертиз", - сказав Яблонський.

22 січня 2014 року під час Революції гідності з'явилися перші жертви протистояння з "Беркутом". Вони отримали смертельні поранення на київській вул. Грушевського, біля стадіону "Динамо". Згодом їх назвали Небесною сотнею.

Були вбиті з вогнепальної зброї 20-річний Сергій Нігоян і 26-річний Михайло Жизневський. Отримали поранення й померли наступного тижня в лікарнях Роман Сеник та Олександр Бадера. У лісосмузі в Бориспільському районі Київської області знайшли тіло Юрія Вербицького, якого викрали з лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Не Нігоян: назвали ім'я першого вбитого під час Революції гідності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі