понеділок, 06 вересня 2021 16:48

Убивства майданівців: судитимуть кулеметника спецзагону "Омега"

Убивства майданівців: судитимуть кулеметника спецзагону "Омега"
Спецпризначенці з автоматами Калашникова і снайперською гвинтівкою ведуть вогонь по учасниках протесту. Київ, 20 лютого 2014 року. Фото: "Радіо Свобода"

У справі про розстріли 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській в Києві судитимуть колишнього військовослужбовця спецзагону "Омега". Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

До Печерського районного суду міста Києва направили обвинувальний висновок щодо колишнього офіцера, кулеметника окремого загону спеціального призначення та боротьби з тероризмом "Омега" однієї з бригад спеціального призначення Управління Північного територіального Київського командування внутрішніх військ МВС за фактом вчинення вбивств учасників акцій протесту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд дав "беркутівцю" чотири роки тюрми заочно - той став бойовиком і ховається в ОРДЛО

Чоловік діяв спільно і погоджено з бійцями так званої чорної роти "Беркута". Він безпосередньо взяв участь у груповому скоєнні теракту - стрільбі на ураження з вогнепальної зброї по беззбройних учасниках акції протесту на вул. Інститутській, за даними слідства.

"Їхньою метою було вчинення вбивств мітингувальників способом, небезпечним для життя багатьох осіб, задля припинення акцій протесту", - повідомили в прокуратурі.

У червні двоє колишніх "беркутівців" Віктор Ейсмонт і Володимир Мохонь отримали вирок - три роки позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Убивства майданівців: судитимуть кулеметника спецзагону "Омега"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі