четвер, 24 червня 2021 12:20

Суд дав "беркутівцю" чотири роки тюрми заочно - той став бойовиком і ховається в ОРДЛО

Суд дав "беркутівцю" чотири роки тюрми заочно - той став бойовиком і ховається в ОРДЛО
"Беркутівця" оголошували в розшук.

Соснівський районний суд міста Черкаси засудив командира луганського "Беркута" Валерія Костенка до чотирьох років в'язниці у справі про побиття протестувальників і журналістів перед Черкаською облдержадміністрацією 23-27 січня 2014 року. Про це повідомила "Адвокатська дорадча група" у Facebook.

"Беркутівця" визнали винним за статтями про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу.

З початку російської агресії проти України луганський "Беркут" із командиром перейшов на бік ворога. Костенко воює проти України й станом на 2019 рік очолював підрозділ спецпризначення так званої народної міліції ЛНР.

2015-го Костенка оголосили в розшук, оскільки він переховується на окупованих територіях та ухилявся від явки до органу досудового розслідування.

Потерпілі в справі Олег Собченко і Станіслав Кухарчук задоволені тим, що справа дійшла до вироку, але вважають, що покарання могло бути й більшим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розгін Євромайдану: два "беркути" отримали по три роки тюрми

Під час Революції гідності 23 січня 2014 року протестувальники зайняли нижні поверхи Черкаської ОДА. За декілька годин силовики відбили будівлю і заарештували кілька десятків людей.

26 січня в Черкасах пройшло народне віче — протестувальники вимагали звільнення голови ОДА Сергія Тулуба і голови обласної ради Валерія Черняка.

Уночі 27 січня на Соборну площу прибули автомайданівці. Вимагали звільнення осіб, яких затримали 23-24 січня. Їх розігнав "Беркут".

Колишній співробітник підрозділу "Беркут" Сергій Зінченко, якого звинувачують у розстрілах на Майдані та передали в рамках обміну полоненими на окуповану територію, приєднався до ворожих формувань.

Зараз ви читаєте новину «Суд дав "беркутівцю" чотири роки тюрми заочно - той став бойовиком і ховається в ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі