пʼятниця, 26 лютого 2021 08:30

Назвали причини безробіття серед молоді

Назвали причини безробіття серед молоді
Наразі на 1 вільне робоче місце у Києві знаходиться по 3 претенденти. Фото: pixabay.com

Молоді люди віком до 35 років складають третину зареєстрованих безробітних у столиці.

Стільки ж громадян у віці від 35 до 44 років, повідомили в Київському міському центрі зайнятості. Наразі на 1 вільне робоче місце у Києві знаходиться по 3 претенденти.

"Основними причинами безробіття серед молоді є недостатній рівень взаємодії між навчальними закладами та роботодавцями, відсутність у молодих фахівців необхідної кваліфікації і завищені вимоги до заробітної плати", - зазначають в міському центрі зайнятості.

Із початку 2021 року послугами Київського центру зайнятості скористалися 11 тис.молодих осіб. Серед безробітної молоді - 82% службовців, 16% робітників і 2% осіб без професії або спеціальної підготовки. 10,9% молодих осіб перед тим, як звернулися в службу зайнятості, не працювали більше року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безробітних будуть навчати програмуванню і іншим IT-спеціальностям

У жовтні - грудні 2020 року рівень безробіття українців досягнув 10%. Причиною стало підвищення рівня захворюваності восени та нові карантинні обмеження.

Зараз ви читаєте новину «Назвали причини безробіття серед молоді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі