четвер, 21 січня 2021 00:58

Безробітних будуть навчати програмуванню і іншим IT-спеціальностям

Безробітних будуть навчати програмуванню і іншим IT-спеціальностям
Безробітних будуть навчати. Фото: Reuters

Кабінет Міністрів затвердив проведення експерименту з професійного навчання інформаційним технологіям зареєстрованих безробітних в Києві.

"Погодитися з пропозицією Міністерства цифрової трансформації, Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, Державного центру зайнятості про проведення в 2021 році в м.Києві експерименту з професійного навчання зареєстрованих безробітних для потреб роботодавців сфері інформаційних технологій", - йдеться в постанові уряду.

Фінансування проєкту буде здійснюватися за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Уповноваженим органом з проведення експерименту від Державного центру зайнятості є Київський міський центр зайнятості.

Відбір кандидатів для проходження професійного навчання буде здійснюватися на добровільній основі з числа осіб, зареєстрованих в Київському міському центрі зайнятості як безробітні, з дотриманням вимог законодавства.

Критерії відбору кандидатів зобов'язаний затвердити Київський міський центр зайнятості. Крім того, відбір кандидатів буде здійснюватися в два етапи після оприлюднення переліку освітніх програм.

Професійне навчання безробітних буде здійснюватися в очній (денний) формі або дистанційною формою в групах (від 5 до 15 осіб) або за індивідуальним навчальним планом.

Термін професійного навчання безробітних не може перевищувати 6 місяців.

Роботодавець зобов'язаний працевлаштувати безробітного протягом 30 календарних днів після закінчення навчання на термін не менше ніж рік зі встановленою заробітною платою в розмірі не менше двох мінімальних заробітних плат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким працівникам платять найбільше і хто в дефіциті

Нагадаємо, 400 тис. українців отримали статус безробітного з початку карантину.

Зараз ви читаєте новину «Безробітних будуть навчати програмуванню і іншим IT-спеціальностям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі