субота, 12 квітня 2008 07:07

На Солом"янці виселяють дитячий клуб

  Викладач Баррі Брайн, 33 роки, веде урок французької в клубі ”Юність” на вул. Волинській, 4а
Викладач Баррі Брайн, 33 роки, веде урок французької в клубі ”Юність” на вул. Волинській, 4а

"Ремонт за власний кошт робили. Меблі самі звозили. Комп"ютери — за свої гроші, у району й копійки не просили. А тепер 150 дітей виселяють. Але ми просто так не здамося", — каже "ГПУ" Нінель Рябченко, 67 років, директор молодіжного підліткового клубу "Юність". Він розташований по вул. Волинській, 4а на Солом"янці.

Півроку тому комунальники ЖЕКа N903 забарикадували двері до клубу. Дітей не пускали на заняття. Вихователі дізналися, що район має намір реорганізувати житлові контори. Два найближчих ЖЕКи влада планує об"єднати, переселивши їх до однієї будівлі на Волинській.

— Нас перевіряли різні служби. Тепер район відмовляється продовжувати договір із нами. А сюди 90 відсотків діток ходять із неблагополучних сімей. Як їм скажеш, що клуб закриють? — бідкається Рябченко.

У "Юності" 14 гуртків: сучасних і східних танців, журналістики, французької мови, гри на гітарі, аеробіки. З дітьми займаються 14 викладачів, психолог. Проводять молодіжні вечори. Заняття у клубі коштують 100–120 грн на місяць. Є три кімнати — для танців, навчання мовам та комп"ютерний клас.

— "Юність" я відкрив три роки тому. Коли підросли двоє моїх дітей, зрозумів: підліткам треба мати своє місце, окрім школи, — каже Юрій Шмуляр, 33 роки, керівник громадської організації Центр соціального захисту молоді та юнацтва.

У серпні 2005-го Центр Юрія Шмуляра уклав договір із Солом"янським районним об"єднанням підліткових клубів "Либідь".

— Зараз не можемо набирати дітей — не знаємо, що буде далі. Інше приміщення нам не пропонують, хоча обіцяли. Писали листи до різних інстанцій, зверталися до мера Черновецького. Поки що він не відповів, — каже Шмуляр.

— Не знаю, що буде далі з клубом. Закрити його не мають права, — говорить Сергій Ульянченко, 45 років, директор районного об"єднання підліткових клубів "Либідь". — Є наказ Леоніда Черновецького, аби із приміщень ЖЕКів виселяли інші організації. З іншого боку, є наказ, що підліткові клуби чіпати не можна. Чекаємо відповіді з мерії.

Зараз ви читаєте новину «На Солом"янці виселяють дитячий клуб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі