субота, 31 серпня 2024 03:00

Між станціями метро "Либідська" - "Деміївська" запустили пробний потяг

Між станціями метро "Либідська" - "Деміївська" запустили пробний потяг
Тунель метро між "Деміївською" і "Теремками" закрили на ремонт торік у грудні. Фото: t.me/vitaliy_klitschko

У ніч з 30 на 31 серпня оновленою ділянкою між станціями метро "Либідська" - "Деміївська" пройшов перший пробний поїзд.

У його складі є спеціальний вагон, який перевіряє нове колійне полотно, зокрема щодо дотримання належної ширини колії, відступів та можливої просадки. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли відновлять рух поїздів метро між станціями "Либідська" та "Деміївська"

"Перевіряє та тестує пробний поїзд і безпекові системи руху на різних швидкостях", - написав він.

За його словами, для запуску першого пробного поїзда здійснили комплекс підготовчих робіт зі сполученням конструкцій діючого тунелю з новою частиною тунелю, та ділянок, які посилили.

"Зокрема, проклали всі необхідні кабельні мережі електропостачання, сигналізації та зв'язку. Здійснили монтаж та підключення контактної рейки, через яку йде живлення для руху поїздів. Монтаж та налаштування систем безпеки руху поїздів. Надалі в нічний час ретельно перевірятимуть інженерні та безпекові системи перед повноцінним відновленням руху поїздів з пасажирами", - додав мер.

Кличко запевнив, що роботи тривають в цілодобовому режимі, щоб найближчими тижнями відновити рух поїздів.

За його словами, фахівці збудували нову ділянку тунелю довжиною 27 метрів. Також посилили ділянки, що прилягають до неї з обох сторін (загальною довжиною понад 50 метрів).

Тунель метро між "Деміївською" і "Теремками" закрили на ремонт торік у грудні. Це найновіша ділянка Київського метрополітену.

Поліція повідомляла про слідчі дії, пов'язані у зв'язку з виникненням аварійної ситуації, що призвела до порушення герметичності, протікання води та потрапляння піску у тунель метрополітену.

У квітні Київський метрополітен уклав угоду з компанією "Автострада" на капітальний ремонт метро на "Деміївська". Він обійдеться у понад 445 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Між станціями метро "Либідська" - "Деміївська" запустили пробний потяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі