понеділок, 30 серпня 2021 15:50

Коли відкриють нову ділянку Великої Кільцевої дороги столиці
7

Влада Києва докладе зусиль, щоб до кінця року відкрити автосполучення новою ділянкою Великої Кільцевої від просп. Маршала Рокоссовського до вул. Богатирської та транспортною розв'язкою на вул. Богатирській.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко.

Фото: КМДА

"Будівництво це планували ще 2008 року. Підрядники запевнили, що до кінця цього року ми зможемо відкрити цей важливий об'єкт і транспортне сполучення ним. Без розбудови автошляхів навколо багатомільйонного міста ми не розв'язуємо проблеми великого навантаження на дороги столиці. Уявіть, тільки за добу в Київ в'їжджає до 50 тис. вантажних авто. Що погано позначається на трафіку та екологічній ситуації. І здебільшого цей транспорт є транзитним", - зазначив Кличко.

Він додав, що в планах добудувати шляхопровід над залізничним переїздом і шляхопровід над вул. Богатирській та з'їзди з нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надовго перекрили важливий міст Києва

Також на об'єкті прокладуть необхідні інженерні комунікації. Побудують великий підземний пішохідний перехід. Встановлять і великий шумозахисний екран, щоб мешканці навколишніх будинків не відчували дискомфорт.

"Місто почало ремонтні роботи на кількох ділянках Великої Кільцевої, які з балансу області нарешті передали на баланс столиці. І тепер ми можемо оновити й ці частини магістрального об'єкта. Сьогодні (30 серпня. - Gazeta.ua) активні роботи тривають на ділянці від Одеської площі до вулиці Ватутіна. У межах капітального ремонту цю частина "втомленої" дороги, фактично, відбудовують заново. А це майже три кілометри шестисмугової дороги", - резюмував мер.

Навколо Києва збудують нову об'їзну дорогу. Проєкт будівництва магістралі планують реалізувати до 2025 року в рамках програми "Велике будівництво". Його презентував у серпні торік Укравтодор. Загальна вартість КОД становить 85 млрд грн.

Протяжність КОД становитиме приблизно 150 км. Вона допоможе вивести транзитні потоки руху транспортних засобів за межі Києва та з'єднає головні автомобільні дороги М-07 Київ - Ковель, М-06 Київ - Чоп, М-05 Київ - Одеса та Н-01 Київ - Знам'янка, Н-08 Бориспіль - Маріуполь, М-03 Київ - Харків та об'їзд міста Бровари.

Зараз ви читаєте новину «Коли відкриють нову ділянку Великої Кільцевої дороги столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі