середа, 29 січня 2020 20:22

Кличко повідомив, коли відкриють Подільсько-Воскресенський міст

Кличко повідомив, коли відкриють Подільсько-Воскресенський міст
Міст мають відкрити до кінця року. Фото: ЖЖ

Будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу має завершитись до кінця року.

"Вже завершили процес монтажу верхніх тимчасових опор. І ми починаємо новий, важливий етап – встановлення натяжних тросів, що забезпечуватимуть надійність конструкції мосту, розрахованого на автосполучення та лінію метро", - розповів міський голова Києва Віталій Кличко під час перевірки робіт з будівництва об'єкту, передає прес-служба.

До початку квітня Київ має отримати 68 тросів. 4 вже надійшли на будівництво. Роботи з їх встановлення розпочнуть в травні цього року.

"Також триває процес зварювання металоконструкції частини мосту в напрямку Подолу. За кілька місяців за допомогою кранів її встановлять на місце. І за кілька місяців підрядники обіцяють добудувати частину перегону мосту від дамби Русанівських садів до нового шляхопроводу через залізницю на лівому березі. Там триває процес бетонування опор", - повідомили у прес-службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили онлайн-карту аварійних ремонтних робіт

Проектна пропускна спроможність нового мостового переходу становить 60 тис. авто на добу.

"Подільсько-Воскресенський - найбільший арочний міст в Європі. На ньому облаштують 6 смуг для автомобільного руху та 2 залізничних колії під майбутнє метро - на нижньому ярусі, прокладуть також і трубопровід. Місто в повному обсязі фінансує такий великий об'єкт. Близько 3 мільярдів гривень плануємо виділити в 2020-му", - підкреслив міський голова Києва.

У Києві вперше за 28 років почали вимірювати трафік на вулицях. Серед перших результатів моніторингу та компексних заходів - транспорт у столиці поїхав утричі швидше.

Зараз ви читаєте новину «Кличко повідомив, коли відкриють Подільсько-Воскресенський міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі